Miten tienata rahaa kännykällä vuonna 2022? – Esittelyssä 9 parasta keinoa!

Tänä päivänä ihmiset ovat kuin liimautuneita omiin älypuhelimiinsa. Se ei ole välttämättä heidän vikansa, koska maailma on digitalisoitunut ja kaiken voi hoitaa nykyään näppärästi kännykän välityksellä.

Puhelimista löytyy nykyään myös runsaasti erilaista viihdettä niin sosiaalisen median, videoiden, sovellusten kuin pelienkin muodossa. Esimerkiksi erilaiset mobiilipelit ja Brite casinot toimivat saumattomasti pienemmillä ruuduilla, jolloin itsensä viihdyttämistä varten ei tarvitse suunnata pelikonsolin tai television ääreen.

Mitä monet eivät kuitenkaan välttämättä tiedosta, on se, että puhelimen välityksellä on myös mahdollista tienata ihan oikeaa rahaa erilaisin keinoin. Älypuhelin ei siis ole pelkkä viihdeparatiisi!

Joillekin puhelimet mahdollistavat täysipäiväisen työn tekemisen, kun taas osalle se voi tarjota vähintään jonkinlaisia sivutuloja. Ja kyllä, rahaa voi tienata mobiilissa ilman, että alkaa vaikuttajaksi tai kuvaamaan itseä sosiaaliseen mediaan!

Mahdollisuudet ovat älypuhelinten kanssa monenlaiset ja tässä artikkelissa käydäänkin läpi parhaimmat tavat tienata rahaa omalla kännykällä!

9 tapaa tienata rahaa kännykällä vuonna 2022

Seuraavaksi käydään läpi parhaimmat tavat tienata rahaa puhelimella. Täytyy muistaa, että kaikki keinot eivät välttämättä tarjoa mahdollisuutta kokoaikaisen työn tekemiseen, mutta kyllä hyvät sivutulotkin kelpaavat.

Yleensä nämä keinot ansaita rahaa ovat sellaisia, että ne eivät juurikaan vaadi panosta tai ole rankkoja, vaan ne hoituvat kätevästi esimerkiksi sohvalla maatessa ja nettiä selatessa.

1) Pelaa pelejä

Yksi parhaimmista tavoista iOS- ja Android-käyttäjille ansaita enemmän rahaa on erilaisten pelien pelaaminen. Pelien pelaaminen tapahtuu niin, että ne lataa itselle puhelimeen, jonka jälkeen esimerkiksi niiden avaamisesta ja tietyistä tehtävien suorittamisista saa pisteitä.

Nuo pisteet voi muuttaa myöhemmin vaikkapa lahjakorteiksi tai ihan oikeaksi rahaksi, jotka saa napattua myöhemmin itselleen vaikkapa PayPalin välityksellä.

2) Katso videoita

Jos sinulta löytyy muutama ylimääräinen minuutti ja haluat tienata muutaman euron, onnistuu se katsomalla videoita. Itselleen voi ladata esimerkiksi Swagbucks-sovelluksen tai sitten suunnata suoraan selaimen kautta samaisen sivun pariin.

Yritys maksaa siitä, että käyttäjä katsoo heidän sivuillaan erilaisia videoita ja mainoksia. Katsomisesta saa jälleen bonuspisteitä ja erilaisia palkintoja, jotka voi jälleen muuttaa myöhemmin rahaksi tai lahjakorteiksi.

3) Sijoitussovellukset

Jos passiiviset tulot kiinnostavat, kannattaa itselleen ladata jonkinlainen sijoittussovellus. Niitä on saatavilla niin Android- kuin iOS-laitteille ja itselleen saa luotua tilin minuuteissa.

Sijoittaessa kannattaa muistaa, että käyttää vain sellaista rahaa, jotka on varaa hävitä. Varmoja voittoja ei nimittäin ole sijoittaessakaan luvassa.

Itselleen voi valita esimerkiksi rahastoja, osakkeita ja ETF:iä, joihin sijoittaa. Myöskin kryptovaluutat ovat yksi vaihtoehto, mutta niiden kanssa on syytä varautua suureen volatiilisuuteen.

4) Valokuvien ja videoiden ottaminen

Monet sovellukset maksavat käyttäjilleen heidän valokuvistaan ja videoistaan. Toimintaperiaate on se, että käyttäjä lataa omat kuvansa heidän alustalleen, josta ne siirtyvät myytäväksi.

Kun joku päättää ostaa itselleen kyseisen kuvan käyttöön, saa siitä itselle tietyn prosenttiosuuden. Jos on siis taitava valokuvaaja, voi tästä saada oikein mainiot tulot.

Tällainen tienaaminen onnistuu esimerkiksi seuraavissa sovelluksissa:

  • Foap
  • EyeEm
  • Snapwire
  • Shutterstock

5) Vaatteiden ja tavaroiden myyminen

Yksi hyvä keino tienata rahaa on myydä omia tavaroita ja vaatteita, joita ei enää tarvitse. Se onnistuu muutamilla eri sovelluksilla ja selaimessa, ja Suomessa tunnetuimmat myyntialustat ovat Tori ja Huuto.net.

Tuotteiden myynnissä kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi se, missä kunnossa ne ovat. Sama pätee myös silloin, jos ostaa itselleen jonkin kuluneen tai rikkinäisen tuotteen ja yrittää myydä sen kalliimmalla.

6) Ryhdy asiakaspalvelijaksi

Nykypäivänä monet asiakaspalvelutehtävät on mahdollista hoitaa suoraan älypuhelimella, eli kyseessä on simppeli keino tienata esimerkiksi sivutuloja. Voit sekä vastata puheluihin että sähköposteihin helposti kotisohvalta ja tienata vaikkapa tuntipalkkaa.

Asiakaspalvelijat ovat jokaisessa yrityksessä melkeinpä pakollisia mahdollisia ongelmatilanteita varten, jonka vuoksi asiakaspalvelutehtäviin etsitään ahkerasti työntekijöitä.

7) Kieltenopettajaksi alkaminen

Ihmiset rakastavat kielten oppimista ja siksi esimerkiksi erilaisista opetussovelluksista ollaan valmiita maksamaan. Sama koskee myös henkilökohtaista valmennusta.

Markkinoilta löytyy erilaisia kielipalveluita, joiden välityksellä voit auttaa helposti muita. Riippuen sovelluksesta, voit määrittää esimerkiksi tietyt tunnit, jolloin opetus tapahtuu. Kun oppitunti on suoritettu opiskelijoiden kera, saa siitä itselleen maksun.

8) Mysteerishoppaaminen

Tänä päivänä työnantajat haluavat tarkkailla omien työntekijöidensä toimintaa ja parhaiten se onnistuu mysteerishoppaajien avulla. Mystery shoppaajaksi voi ryhtyä muutamallakin eri sivustolla, mutta sille löytyy myös sovellus.

BeMyEye on palvelu, jonka kautta eri kauppojen toimintaa voi lähteä arvioimaan. Tehtävänä voi esimerkiksi olla mennä etsimään kaupasta tiettyjä tuotteita ja arvioida niiden esillepanoa, tai katsoa, mitä televisioita myyjät suosittelevat ostotilanteessa.

Tuotteita ei tarvitse ostaa, vaan kyseessä on pelkkä arviointitilanne. Arvioimisen aikana voi joutua vastaamaan kysymyksiin sekä ottamaan kuvia, jotka pitää raportoida eteenpäin.

Tästä tienaa yleensä noin 4-12 euroa per 30 minuuttia riippuen tehtävästä.

9) Maksetut kyselyt

Yksi parhaimmista keinoista, joilla voi tienata rahaa puhelimella, on oman mielipiteen jakaminen. Yritykset maksavat siitä, että heille kerrotaan mielipide esimerkiksi uudesta tuotteesta tai mainoksesta.

Kyselyjä voi täyttää erilaisten sovellusten kautta, joita löytyy vaikka millä mitalla. Kyselyistä voi yleensä tienata noin 1 euron 10 minuutin kyselyä kohden. Parhaimmillaan itselleen voi kuitenkin tienata helposti useamman euron päivässä.

Sovellukset, joiden kautta kyselyitä voi täyttää, ovat:

  • OpinionAPP
  • ZapSurveys
  • Toluna
  • YouGov
  • Crowst